Pressmeddelande:

MacSupport förvärvar Norrlands största Appleåterförsäljare Grafit med sex butiker, företagsförsäljning, skolförsäljning och konsultverksamhet och blir därmed Sveriges enda rikstäckande Apple Premium Reseller.

– MacSupport har alltid satsat långsiktigt på att vara den bästa helhetsleverantören med kunden i fokus. Nu får vi möjligheten att ge våra kunder rikstäckande tillgång till våra tjänster, service och säljorganisation säger Håkan Wallén, VD för MacSupport

MacSupport har en stark finansiell ställning och har efter förvärvet c:a 150 anställda med över 500 miljoner i omsättning. Bolaget erbjuder hela Apples produktsortiment, såsom datorer, iPad och iPhone, med kringutrustning för konsument, företag och skolmarknad.

– I och med förvärvet blir vi Sveriges största Apple Premium Reseller med totalt 14 butiker på 13 orter från Luleå i norr till Malmö i söder. Det innebär att vi stärker vårt produktutbud och kan erbjuda våra kunder samma personliga service i hela landet. Detta ligger även i linje med vår strategi att erbjuda den bästa butiksupplevelsen för både privatkunder och företag, fortsätter Håkan Wallén

Sveriges skolmarknad med satsning på 1-1 (en dator per elev) ställer idag mycket höga krav på leverantören, både när det gäller tjänsteutbud och kvalitet men även finansiellt.

– Vi har samarbetat sedan flera år, framförallt inom skolområdet, så vi vet redan att företagen fungerar bra ihop och har samma värderingar. Vi ser fram mot att i och med sammangåendet med MacSupport få en helt annan styrka bl.a. när vi går in i stora upphandlingar, säger Patrick Jonsson, VD för Grafit.

– Våra möjligheter att erbjuda snabb och precis service och kunnande i hela landet blir ytterligare en fördel med en ny gemensam organisation som inte bara skolor och privatpersoner utan framförallt våra företagskunder kommer att uppskatta, fortsätter Patrick Jonsson.

För ytterligare information kontakta:
Håkan Wallén, VD MacSupport, tel 08-4407800, h.wallen@macsupport.se
Patrik Jonsson, VD Grafit 077-0339940, patrickjonsson@grafit.it


MacSupport grundades 1986 och har sedan 2005 varit Apple Premium Reseller (APR), Apples högsta kvalitetsnivå. Bolagets omsättning fördelas jämnt över tre affärsområden: B2B, skola och konsument.